Opnieuw daling hypotheekrente

Geplaatst op 07-12-2017
 
Voor de vierde maand op rij lag in november het aantal renteverlagingen door geldverstrekkers hoger dan het aantal renteverhogingen. Hierdoor is de hypotheekrente op de middel(lange) rentevaste periodes sinds midden juli met ongeveer 0,15%-punt gedaald en bereikten de gemiddelde hypotheekrentes eind november de laagste stand van het jaar. Dit meldt De Hypotheekshop in haar Maandmonitor.

Eind juni liep de rente op de kapitaalmarkt fors op. Beleggers verwachtten een vroegtijdig einde van het opkoopprogramma van de ECB en geldverstrekkers zagen zich genoodzaakt de hypotheekrente te verhogen. Eind oktober maakte ECB-president Draghi echter bekend dat het programma, weliswaar in beperktere mate, tot september 2018 wordt voortgezet. Hierdoor verlaagden bijna alle geldverstrekkers de afgelopen maanden hun tarieven.

Verschillen tussen rentevaste perioden

Het renteverloop verschilt behoorlijk tussen de diverse rentevaste perioden. De meest gekozen perioden, 10 en 20 jaar vast, werden eind juni het eerst en het meest verhoogd. Een week of twee daarna volgden ook 5 en 30 jaar vast. Volgens De Hypotheekshop is de reden hiervan dat door de grote concurrentie de marges op de populairste tarieven voor de geldverstrekkers flinterdun zijn geworden. Dat geldt in het bijzonder voor 10 jaar vast, het belangrijkste segment voor de banken. De lange renteperioden zijn sindsdien meer gedaald dan 10 jaar vast. Het momenteel door nieuwe klanten niet veel gesloten 5 jaar vast fluctueert nauwelijks.

Het verschil tussen de diverse rentevaste perioden is inmiddels kleiner geworden, waardoor steeds meer consumenten er weer voor kiezen om de rente lang vast zetten. Het aandeel 30 jaar vast is daardoor in vergelijking met oktober toegenomen.

Bron: De Hypotheekshop

 
 
» Terug naar nieuws
 
Vul uw gegevens in
Vul uw gegevens in Vul de woningwaarde en postcode in.
Vergelijk tarieven
Vergelijk tarieven Vergelijk de verschillende taxatietarieven.
Vraag een taxatie aan
Vraag een taxatie aan Vul uw persoonsgegevens in en vraag een taxatie aan.
 

Recente reviews

Review van op 22-05-2012 over taxateur NVM TAXATIE SERVICE.
Beoordeling: 4   Review 4Review 4Review 4Review 4
Review van op 26-04-2015 over taxateur Cor de Jong Makelaardij BV.
Beoordeling: 5   Review 5Review 5Review 5Review 5Review 5
Review van op 30-08-2012 over taxateur Siebert Makelaars Raalte .
Beoordeling: 3   Review 3Review 3Review 3 De snelheid waarbij de contacten zijn gelegd en besproken. Het rapport is bruikbaar voor de doelstellingen waarvoor het is opgemaakt.
Review van op 03-07-2015 over taxateur Energielabelhuis.nl.
Beoordeling: 5   Review 5Review 5Review 5Review 5Review 5
 

Recente aanvragen

Er is zojuist een aanvraag gedaan in door Mvr. C.G. Ypes
Er is zojuist een aanvraag gedaan in door Dhr. MKJ Smetsers
Er is zojuist een aanvraag gedaan in door Dhr. F Derks
Er is zojuist een aanvraag gedaan in door Mvr. I van Veen
Er is zojuist een aanvraag gedaan in door Mvr. J.J.C. van Wolffelaar
 
 
 
 
Sluit venster
 

Vul uw gegevens in

 
 
 
 
Ga verder